Tips : Persediaan awal ke sekolah



Bismillahirahmannirahim ;
Assalamualaikum , Hi , Annyeong & Konnichiwa !

Waaa , otak Zurah masih segar bugar dengan pelbagai tips . Satu-satu dulu lah ye ?
Before that ,  Zurah nak cakap " WELCOME BACK TO SCHOOL " :'P *bila lah nak sembuh :'/
5 Tips Yang Perlu Ada Apabila Musim Sekolah Tiba
1. Tidur Awal
Korang mesti tidur awal sama ada korang bersekolah pada sesi pagi mahupun petang . Macam Zurah sesi petang tapi tak boleh lah tidur lewat juga . Barulah otak cerdas , badan cergas !


2.  Susun barang
Korang perlulah susun barangan sekolah terlebih dahulu untuk mengelakkan *kelamkabut* ! Contohnya pencil box , buku . Nanti korang juga yang menyesal .

3. Jadual Sekolah
Selalunya awal persekolahan tak ada jadual sebab tengah dikemaskini kan ? Tapi mungkin ada sesetengah sekolah disediakan . Dinasihatkan jadual lah dahulu . Kalau boleh balik sekolah terus jadual ! Tu yang Zurah buat hari-hari *siapbajusekolahsemuabelumtukar :p #bucuk 



4. Jaga Kesihatan & Pemakanan
Aset paling penting ! Jaga kesihatan dari hujung hingga hujung kaki . Korang jangan jadi macam Zurah pula ye #Virus :') Pemakanan ikut piramid ye . Ikut korang nak makan apa-apa pun boleh . Yang penting berkhasiat . Jangan over dos pulak !

5. Minta Restu Dari Ibu Bapa
Subhanaallah ! Mintalah restu dari ibu bapa agar kita sentiasa faham apa yang diajar oleh guru . Biarlah masuk otak . Jangan masuk telinga kanan keluar telinga kiri ^^

100 % MADE BY MYSELF !
Sesiapa nak share jangan lupa credit ye ! Backuplink sekali ^_^

Gambar kredid kepada Google .

3 comments:

Azzah said...

nice tips..slmt kembali ke sekolah..

Izzah Ismail said...

Nice tips zurah ! Wkwkw , tapi kalo pbs , bace buku kat skolah takpe , haha >,<

vee eira said...

Welcome back to school !