Segmen : Aku Blogger Bertuah by Izzah Ismail


Assalamualaikum ! Cuti sekolah ini Zurah habiskan masa Zurah dengan berblogging ! Hope , Zurah ialah blogger bertuah ^_^  Cara pemilihan pemenang belum tahu lagi , Zurah cadangankan * Tak paksa , ok * pilih entry siapa yang menarik ;) Tatau lah Izzah setuju or tidak . Zurah tak paksaaa ..
HADIAH *_*



kenapa korang suka berblogging?
Ada 10 sebab kenapa Zurah suka berblogging antaranya :

1. Semestinya dapat mengeratkan silaturrahim antara blogger ;D . dapatlah kita berkenal-kenalan . 1 MALAYSIA , beb ! Hahahaha . So , sesiapa nak berkenalan Zurah bolehlah sebab Zurah ni peramah tapi pemalu -..-  

2. Selain itu , berblogging boleh dapat hadiah FREEEEEEEE ! Korang tahu sebab apa ? Macam Segmen Izzah ni lah . Tak rugi betul Zurah blogwalking tadi kat blog Zurah . Hope menang ! Sebab hadiahnya OHSEM !

3. Berblogging dapat ILMU PENGETAHUAN , contohnya dalam perbualan berikut :

Mia menangis-nangis kerana tidak berjaya menghasilkan blog yang cantik . Lalu , dia cuba berusaha  dengan bantuan google dengan menaip TUTORIAL . Hasilnya , blognya lebih cantik daripada sebelumnya setelah mengikut tutorial yang telah diajarkan ^_^

4.  Berblogging juga dapat berkongsi cerita , contohnya birthday kita ke atau Lee Chong Wei kahwin ke *Nak juga selitkan > 10.11.12 <* . Yang pasti harusnya MENARIK . Taklah boringkan ?

5.  Yang terakhir , dapat Keseronokan yang luar biasa ! KENAPA ? Sebab ia boleh mengisi masa lapang kita daripada aktiviti yang tidak bermoral macam merokok . HARGAILAH MASA ANDA ! Ingat tuh ! Masa tidak boleh diputar semula . Lainlah dapat alat doraemon >.< Power lah . Tapi kena sediakan dorayaki dulu , yup ? Bahahahaha !

6. Dapat informasi yang berguna ! Sekarang zaman dah maju . Semua malas nak baca suratkhabar kan ? Sesetengah blog ada selitkan informasi yang berguna . Tak payah baca suratkhabar , kan .

7. Dapat membantu kita mencari sesuatu . Contohnya , korang nak siapkan folio pasal sains . Selalunya pasal kerja sekolah bloglah yang banyak memberi jasa yang tidak terhingga .

8. Dapat menambah pendapatan , contohnya klik churp-churp ke ? Buat tempahan edit blog , header , cursor dan sebagainya . Memberi keuntungan kan ? Ingat jual kat blog tak laku ke ? Kalau korang buat bersungguh INSYAALLAH ada rezeki . Alang-alang ni Zurah promote sikit tempahan Zurah , ye . KLIK SINI :P * kepada yang berminat sahaja *

9. Lagi satu , dapat PENGALAMAN . Hidup ni perlu diteruskan , carilah pengalaman . Manalah tahu boleh pegang jawatan yang tinggi . Tak sia-sia ;D

10. Yang terakhir , korang dapat pegang NILAI_NILAI MURNI . Itu yang paling-paling penting ! Ala , macam SI COPY CAT . Daripada yang tak tahu asyik dok mengecopy berubah jadi lebih baik . Insaf kepada mereka yang tidak mencuri hasil tangan orang lain .

Dialog :

Kamala : Alahai , bosannyaaaaaa ! Nak buat apa ni ?

Zurah : BOSAN ? Apa susah , jom kita join segmen dari Izzah nak ? Hadiahnya , menarik tau . Kalau tanak tak apa . Jangan menyesal sudah !

Kamala : HADIAH ? * gembira * Nak , nak ! Boleh bagi link tak ? Nak join >.<

Zurah : Nak http://rahasiabelogaku.blogspot.com/

Kamala : Terima kasih banyak-banyak Zurah . Seronoknyaaaaaaaa ! Tak sia-sia nya join . Best gilaaaaaaaaa !

Zurah : Hahahaha . Welcome :D



AMARAN : DILARANG COPY AYAT ZURAH ! 
HAK MILIK TERPELIHARA YANG DICIPTA SENDIRI TANPA APA-APA SUMBER OLEH :
FATIN NAZURAH 

P/s : Izzah minta berapa patah perkataan , tapi Zurah pulak yang melebih ! Tak pe kan Izzah ? :3 Hope diterima ;) Teringin nak menang !

2 comments:

\\ Izzah // said...

T.E.R.I.M.A.K.A.S.I.H sebab join ! Hihihihii ,adakah anda blogger yang bertuah ? Nantikan pengumuman pemenang esok pagi atau esok petang :')

*panjang nyee , hehehe ^^

\\ Izzah // said...

TAHNIAH ! ANDA MENANG :)

http://rahasiabelogaku.blogspot.com/2012/11/tahniah-segmen-aku-blogger-bertuah-by.html