Exam Is Coming


Assalamualaikum+Annyeong . Hi peepss :) Apa khabar ? Sihat ? :3 Tik tik tok , dah 20 Ramadhan? Eh , cepatnya masa berlalu tak sedar pun ? Malam Lailatul Qadar telah pun bermula . Rebutlah peluang mengumpulkan pahala . Semoga kita ditempatkan di SYURGA . Amin...

Ramadhan akan tinggalkan kita , Syawal menantikan kedatangan kita .
Dia datang hanya sekali dalam setahun .

Btw , dah lama Zurah tak post entry , kan ?  Blog Zurah dah berabukk ! *tiuphabuk,fuhh!*
Sibuk sedikit dengan pelbagai kerja sekolah . Maklum dah nak exam . Straight to the point , Sekolah Kebangsaan Menengah Sri Rahmat aka Sekolah Zurah akan buat Exam Akhir Tahun . Exam tu mungkin minggu depan atau selepas raya . Nampaknya , terpaksalah Zurah tinggalkan blog untuk kali kedua setelah beberapa minggu kot tidak mengemas kini . Oh , pasti Zurah akan rinduuuuuu :'(  Zurah tak dapat bayangkan jika Zurah belajar 10 subjek tu --' Boleh pening tau ! 

Hahaha . Exam Akhir Tahun lah yang menentukan kelas Zurah pada tahun hadapan . Harap-harap Zurah dapat kelas 2 Universiti Malaya . Nama kelas Zurah ada yang pelik ke ? Nama kelas tu diambil dari semua  Universiti  di Malaysia . Memandangkan Universiti Malaya merupakan Universiti yang PERTAMA ditubuhkan , oleh itu kelas Zurah nama macam tu . Hehe . Sebut pasal biodata kelas pulak dah . Btw , doakan Zurah semoga mendapat keputusan yang CEMERLANG , TERBILANG dan GEMILANG

Zurah harap sangat yang Zurah mampu lakukan yang terbaik . Buat masa sekarang ini , Zurah belum mengulangkaji lagi sebab *malas* :P Haha . Tapi kalau boleh setiap hari minggu macam hari sabtu dan ahad ini Zurah nak ulangkaju semula yang cikgu ajar . Ditambah pula dengan solat hajat , terawih dan doa untuk memantapkan lagi . Orang kata kalau kita solat dan meminta pertolongan pada Allah akan tercapai . Harap-haraplah . Macam Zurah tak ada banyak tips-tips untuk exam . Kalau boleh jika ada ahli blogger yang lain ada tips-tips exam , share lah dekat Zurah sikit ye untuk persedian awal je . Boleh komen dekat entry ini atau cbox . Ok ? :)

Oh , ye ! Dah dekat Raya kan ? Apa baju tema keluarga korang ? Colourful ke ? Kalau colourful , meriahlah raya korang . Tema baju Zurah ialah OREN . One family pakai kaler yang sama . Haha .
Ok . Dah panjang lebar entry kosong ini . Assalamualaikum dan bye . 
Alhamdulilah kenyang sudah berbuka lauk ayam percik tadi :) Hahahaks !

1 comment:

gary said...

semoga dipermudahkan urusan semasa exam dan lulus dengan cemerlang! :)

salam perkenalan dan selamat menyambut ramadhan al-Mubarak.. :)