Ramadhan Penuh Keberkatan :')




 ASSALAMUALAIKUM and ANNYEONG !
Apa khabar kawan-kawan ? :'> Sihat ?
Dah lama Zurah tak post entry , kan ? Haha ..
Ramai ahli-ahli blogger membuat entry berkaitan " Ramadhan " .
Alhamdulilah , semua umat Islam berusaha untuk meraikan bulan yang penuh keberkatan ini . :'D
Cuma , Zurah je lambat post -.-'' . Sorry !







Syukur , alhamdulilah hari ini kita semua masih bernyawa di dunia ini :')
Allah masih mahu kita semua bertaubat sebelum terlambat . 








Adakah anda  sudah bersedia untuk PUASA ?
Pastikan anda " CONFIRM " semuanya yang seperti gambar diatas itu !

Sabtu , 21 Julai 2012 jatuhnya bulan yang penuh keberkatan iaitu Ramadhan mengikut anak bulan .
Wah ! Pastikan anda mengumpul duit raya PAHALA  banyak-banyak !
Jangan ponteng puasa ! *_________*




....人

...( ◎)________人

..║ ∩║_____.-:'''"''";-.__. SubhanAllaah... 

..║ ∩║___(*(*(*|*)*)*)__.Alhamdulillaah...

..║ ∩║_. ║∩∩∩∩∩∩∩∩∩║__. La ilaaha illa Allaah... Allaahu Akbar !!!
Banyakkan Zikir di Bulan Ramadhan ini... ツ








Maksud Puasa :-
Puasa dari segi bahasa bermaksud menahan diri manakala dari segi istilahnya memberi erti menahan diri daripada makan dan minum dan dari melakukan perkara-perkara yang membatalkan puasa bermula dari terbit fajar sadiq sehingga terbenam matahari dengan syarat-syarat tertentu.

 
Wahai orang-orang Yang beriman! kamu Diwajibkan berpuasa sebagaimana Diwajibkan atas orang-orang Yang dahulu daripada kamu, supaya kamu bertaqwa.

-surah al-Baqarah ayat 183-

Niat Puasa :-
1. “Sahaja aku berpuasa pada esok hari bagi menunaikan fardhu Ramadhan kerana Allah Ta’ala” (Hari)
2. “Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta’ala” (Sebulan)



Hukum ?

WAJIB !
bagi umat islam

KITA PUASA KERANA " ALLAH "
BUKAN KERANA ORANG LAIN . :D


*Indah sungguh alquran ini* :D

Blog Zurah dah tukar sikit2 tapi still skin yang sama ;D
Header , Button , Picture , Song  dan semuanya " HIJAU " ( warna syurga ) *semangat ramadhan* ;p
Terima kasih kepada Ahli Blogger yang Zurah gunakan semoga pahala bertambah pada bulan ramadhan :D

ASSALAMUALAIKUM !
SELAMAT MENYAMBUT  RAMADHAN !
P/S : Korang sahur apa tadik pagi ?!  Kenyangg ?! Muahahaha xD

1 comment:

Mama-ILuvU said...

Salam, blogwalking.Follow u. Follow me back ya :-)

Jemput join GA di blog saya.
http://mama-iloveu.blogspot.com/