Cara Mencari ID blog



Hi + Anyeong Chingu !



Apa khabar semua ? Sihat ?! Lula sihat jeee ( tak orang pun tanya xD)
Dah lama kat Lula tak post ?! Lula busy sebenarnya "AS BUSY AS BEE "
Busy macam lebah ! lebah kan always busy menyengat orang ! ceh*
Lebah tak akan sengat kita melainkan kita kacau dia . Lebah rajin tau !
Ok , faham dah pepatah "AS BUSY AS BEE "

Actually hari ini , Lula ingat nak buat tutorial Simple untuk korang yang baru menjejaki ke Alam Blogger . Tapi kan kalau tutorial simple mesti tak ada dapat sambutan , kan ? Betul ke ? Mungkin sebab banyak tutorial dah ada kot kat intenet ni kot ? Adakah ianya FAKTA atau AUTA ? 
Tolong komen eh ? Untuk mendapatkan kebenaran !
Apa pun Lula tetap mengajar sesiapa yang Newbie :) Tolong menolong amalan mulia !

Tanpa membuang masa jom kita mulakan Tutorial ini !
Tutorial ini amatlah simple dan senang korang nak faham tau !

1. SIGN IN > TEMPLATE 
*Boleh juga tekan setings ke atau apa-apa button yang ada kat situ ;)

2. Tengok bahagian yang ada link . 
Apa itu link ? Contoh : Nazurah-offical.blogspot.com

3. Korang cari no ID nak telah dihighlightkan .
Contoh : http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=454034271490563888#

4. Siap !

-Semoga berjaya -
Assalamualaikum !


Peringatan ! : Anda patut mengetahui caranya kerana peringkat seterusnya untuk mencantikkan blog , no Id ini memainkan peranan . 

No comments: