Cara nak letak background Blockquote


Hallooo ! Selamat malam :3
Disebabkan dah naik sekolah , saya nak buat tutorial terakhir ( mybe )
Time cuti sekolah je boeh buat.. 

Berbalik kepada topik ~! 
Saya buat uji kaji tentang ini selama 30 HARI + 20 HARI - 49 HARI = ? HARI
tau ! Cer kire berape hari tuhh.. haha , bagi soalan MATH sikit malam ni..

Btw , mesti korang pelikkan kenape saye UJI KAJI ni ?
Sebab saya memang dah tahu ..dekat blog..
LOL ! Saya pakai Classic Template lah..
Tutorial yang saya buat ni khas untuk orang yang pakai
SIMPE TEMPLATE

Sebenarnya , 1 jam jek saya fikirkan setelah bace entry blog kawan saya ,
Nak tahu tak LINK blog dia ?
Nah , Amikklah ! (Lol , promote blog dia xD )

http://wirawanceritera.blogspot.com/

Sebenarnya  tuan  punya blog atas tu yang REQUEST tutorial ni ,
Semua ni saya buat sendiri tau !

FATIN NAZURAH © COPYRIGHT

Alang-alang SHARE lah kat semua orang ^^
SHARING IS CARING , right ?

Tanpa membuang masa lagi JOM kite START !
Hanya 6 Langkah yang anda perlu lakukan !





SIGN UP--->DESIGN--->EDIT HTML

*Klik gambar untuk gemokkan dia*

1. Copy kod dibawah ni
.post-body {
2. Tekan CTRL + F .

What ? Tak tahu ape itu CTRL F ?
Tekan sini !

3. Paste kod yang diCOPY tadi
Hah ? Lupe ? Rujuk no.1 balik !!

4. Copy kod ini pula



blockquote {
background:url( URL BACKGROUND); }
5. Then , PASTE dekat bawah kod yang kite SEARCH tadi .

6. Klik Save template and SIAP !
Nota Bit Bot : letak  URL BACKGROUND yang anda suke tau !
Kalau dah jadi atau tak jadi  tu KOMEN lah yeee !

Kay , ASSALAMUALAIKUM and byeeee !
Good Luck~!

No comments: